It is currently Fri Oct 20, 2017 11:40 pm




 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: The Atari Planetarium
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 11:30 am 

Joined: Sat Feb 25, 2017 2:34 pm
Posts: 51
I can't get this to work using the image loader of MyIDE-II. The title screen shows but nothing works. Sijmen, do you know how to run this?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Sun Aug 20, 2017 3:37 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1249
Location: netherlands
Can you zip and upload your atr(s)?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Sun Aug 20, 2017 12:39 pm 

Joined: Sat Feb 25, 2017 2:34 pm
Posts: 51
Zip attached. Thanks in advance.


There are images and/or files attached to this posting. You must be logged-in to view or download this content.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 1:46 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1249
Location: netherlands
Ok, not good, this is a strange program....

It uses OSRAM (C000-FFFF), and runs without NMI or IRQ.

So MyBIOS-RAM/F2 is killed during load.

I tried the (new development) MyBIOS-ROM, it loads and works until you need to flip a disk.
Without NMI/IRQ there is no way to intercept hotkeys and perform a flip.

The hotkeys are lost, so no way you can flip any disk.

This means, you need to load this program from disk-drive (or emulated like SIO2PC/SIO2SD etc)

Grtz,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 3:49 pm 

Joined: Sat Feb 25, 2017 2:34 pm
Posts: 51
Thanks for trying Sijmen. It works with SDrive-ARM but I was hoping to get it working with MyIDE-II since it is my primary boot device.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Mon Aug 28, 2017 2:41 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1249
Location: netherlands
Hi Rich,

Short update, I managed to make it work on the work-in-progress MyIDE-ONLY.ROM #4
This version in not uploaded (yet).

Like I said before, This is a strange program.
It runs totally without IRQ or NMI.

Since the IO-patch works (I can load the disk using CF-access) and the Atari Planetarium comes up:
I added a small check before performing the actual IO.
That is, check if the key pressed (that asks for you to flip the disk) is a valid "number"-hotkey.
If true, do the hotkey-function first, then do patched-IO
and..... tada..... that works !
yeay, 1-0 for me.

Send me a p.m. if you want a this w.i.p.-myideonly

Grtz,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Wed Aug 30, 2017 2:54 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1249
Location: netherlands
http://www.mr-atari.com/Mr.Atari/MyIDE-ONLY/

Version #4 uploaded.

The Atari Planetarium works.
Press SHIFT+CONTROL+2 when asked to "Turn diskette over and press a key".

Not sure if this will ever happen (I did not encounter this yet):
When asked to insert side A, press SHIFT+CONTROL+1

Enjoy,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 2:52 pm 

Joined: Sat Feb 25, 2017 2:34 pm
Posts: 51
Hi Sijmen. Thanks for the update. I will try this soon and let you know.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: The Atari Planetarium
PostPosted: Fri Oct 06, 2017 9:10 am 

Joined: Sat Feb 25, 2017 2:34 pm
Posts: 51
Hi Sijmen it works. Thanks again for the support!


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron