Atarimax Product Discussion Forums
https://atarimax.com/flashcart/forum/

Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or folders
https://atarimax.com/flashcart/forum/viewtopic.php?f=17&t=1343
Page 1 of 2

Author:  NML32 [ Sun Jan 20, 2013 9:55 am ]
Post subject:  Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or folders

I have and issue where sometimes when I add new files or folders to my CF card they don't show up under the FAT32 loader.
If I copy all the files off the CF card and re-format then copy the files and folders back then they show up.
CF card is a Lexar Platinum 4GB Compact Flash 200x.
Formatting CF under Windows 7 as FAT32
Tried using MyIDE-II FAT32 Loader v20130110, and Atarimax FAT32 Loader v20130102 same results with both.

Thanks,
Mark

Author:  classics [ Sun Jan 20, 2013 5:47 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Is the combined length of the path and filename of these files over 256 characters?

Files with pathnames longer than 256 characters might not appear as I currently have it limited to a path+filename length of 256.

If thats not it, try dumping the complete list of file with pathnames on the card and sending me those. You can get them by using this command in the root directory of the FAT32 partition:

dir /b /s > dumpfile.txt

Try to also give me an idea of which files (generally) in the listing do appear, and which ones do not.

Steve

Author:  danilop2k2 [ Sun Jan 20, 2013 6:03 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Happened to me to, had to reformat and recopy, then all files appeared

Author:  NML32 [ Sun Jan 20, 2013 6:08 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

PM sent.

It's odd if it's going to happen it only seems to be the new files/folder the existing files/folders are unaffected. If I re-format the card and copy the contents back all is good.

Author:  classics [ Sun Jan 20, 2013 6:50 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Might be a small bug in the directory parsing somewhere. :oops:

If this happens again, please make a raw block level dump of the card using this program:

http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/

Compress it with ZIP or RAR and e-mail me a link to the image. I'll try to re-create the card and work through why the files don't show up in the browser.

Steve

Author:  NML32 [ Sun Jan 20, 2013 7:53 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

PM sent with requested dump of CF card

Edit:
sent second PM with link to zipped file.

Author:  classics [ Sun Jan 20, 2013 8:35 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Got it... Thanks. :D

I'll try to track this down as soon as I can. Might be a few days until I can look at it in detail.

Steve

Author:  thall72 [ Mon Jan 21, 2013 12:17 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

I have had this happen in the past. I discovered that my Win machine had delayed writes over the usb bus turned on. I would drag files onto my card then immediately afterwards remove my card and try it. The files were not there. I discovered that if I use the eject device feature before pulling the card that solved the problem. Just a thought...hope it helps.

Author:  NML32 [ Mon Jan 21, 2013 1:11 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

thall72 wrote:
I have had this happen in the past. I discovered that my Win machine had delayed writes over the usb bus turned on. I would drag files onto my card then immediately afterwards remove my card and try it. The files were not there. I discovered that if I use the eject device feature before pulling the card that solved the problem. Just a thought...hope it helps.

That's not what is happening to me. Windows sees the files just fine, I also eject the CF each time.

Author:  danilop2k2 [ Mon Jan 21, 2013 1:36 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

yes and side loader sees the files too

but not fat 32 loader, until you format and copy all

Author:  NML32 [ Sat Feb 02, 2013 1:48 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Steve, any luck finding out what might be causing this? Doesn't seem like its affecting very many ppl. I'm wondering if it has anything to do with the type of CF card being used?

Thanks,
Mark

Author:  classics [ Sat Feb 02, 2013 4:26 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

I haven't been able to check it out yet... my class load is very high this semester.

I'll try to get to it as soon as possible though. I did verify the card image provided does exhibit the problem for me too, so its just a matter of getting enough time to track it down at this point.

Steve

Author:  dougbird [ Sat Feb 02, 2013 9:02 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

NML32 wrote:
Steve, any luck finding out what might be causing this? Doesn't seem like its affecting very many ppl. I'm wondering if it has anything to do with the type of CF card being used?

Thanks,
Mark


Hi,
I just want to verify I'm having the same problem. It says "FAT32 Root Empty". I might have to turn on and off my Atari 800xl numerous times before it "sees" the files. Take your time Steve on the fix. Just wanted to give feedback.

Thanks,
Doug
(FULS) at Atariage

Author:  THOMASSU63 [ Mon Feb 04, 2013 12:27 am ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

Are there any limits, beyond FAT32's, to how many files there can be on the card?

Thomas

Author:  classics [ Sun Feb 24, 2013 9:11 pm ]
Post subject:  Re: Odd issue with FAT 32 loader not seeing new files or fol

I uploaded a new FAT32 Loader that should address this problem, please give it a try. :P

Thanks

Steve

Page 1 of 2 All times are UTC - 5 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/