It is currently Wed Oct 16, 2019 1:22 pm




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: multiple disk Atr files
PostPosted: Fri May 03, 2013 12:11 pm 

Joined: Fri May 03, 2013 12:08 pm
Posts: 19
HI

is there a way ro tun them on Myide 2 ?

thanks!


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat May 04, 2013 1:25 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Use MyBIOS in IMAGE-mode.

That is the only way to run multiple disk images with swap function.

Also the post next to this.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat May 04, 2013 3:34 am 

Joined: Fri May 03, 2013 12:08 pm
Posts: 19
mr-atari wrote:
Use MyBIOS in IMAGE-mode.

That is the only way to run multiple disk images with swap function.

Also the post next to this.


on image mode:
i copy both image files in consecutive slots
all ok

then run the 1st disk, and when prompted to insert the other
Shift+control +the 2nd slot disk number does not change disks
nor shift+control+2 for the matter

i have flashed my atari 130 xe with mybios re as recommended,
and everything else seems to work fine (except for described bugs)

can you please explain a bit further?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat May 04, 2013 10:01 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Hmmm, that is strange, can you p.m. or upload the 2 atr's?

Could be that the game disables the keyboard, then nothing goes.....
You can check shift+control+tab?
If that works, the swapping should work too.

I have attached dallas-quest for testing.
That one should work.

Later,
Sijmen.


There are images and/or files attached to this posting. You must be logged-in to view or download this content.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat May 04, 2013 10:22 am 

Joined: Fri May 03, 2013 12:08 pm
Posts: 19
mr-atari wrote:
Hmmm, that is strange, can you p.m. or upload the 2 atr's?

Could be that the game disables the keyboard, then nothing goes.....
You can check shift+control+tab?
If that works, the swapping should work too.

I have attached dallas-quest for testing.
That one should work.

Later,
Sijmen.



Dallas works, then gauntlet disables keyboard?
it can't change to disk 2... :?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat May 04, 2013 5:04 pm 

Joined: Thu Feb 05, 2004 10:34 am
Posts: 259
Location: NL
Even games that do not disable the keyboard can have issues with the swapping routine.

It's quite simple:
The swapping routine is IN the MyBIOS (also when you swapped EPROM, like you did).
As soon as the OS is switched off, by toggling right PORT B bit, the swapping routine will not work.

Like Sijmen wrote: when SHIFT + CONTROL + TAB works, swapping would work too.

I had this issue with The Brundles. I 'hacked' this game so that at the moment that you want to swap disks, the program was halted, and the OS was re-enabled, so the user could do a swap. As soon as the swap was made, I switched off the OS again (like the game needed, since it used full 64K of atari).


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Mon May 06, 2013 7:59 am 

Joined: Fri May 03, 2013 12:08 pm
Posts: 19
can you do the same for gauntlet?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Mon May 06, 2013 4:38 pm 
User avatar

Joined: Mon Jan 12, 2004 5:01 pm
Posts: 84
Location: Reading UK
My work on the cartridge versions of Gauntlet would possibly help anyone here wanting to fix a single disk version of the game. Should be simple enough as I was basically replacing sector get routines with get data from cart.
http://atariage.com/forums/topic/67762- ... -rom-code/


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 9:14 am 

Joined: Fri May 03, 2013 12:08 pm
Posts: 19
Wrathchild wrote:
My work on the cartridge versions of Gauntlet would possibly help anyone here wanting to fix a single disk version of the game. Should be simple enough as I was basically replacing sector get routines with get data from cart.
http://atariage.com/forums/topic/67762- ... -rom-code/



can you please post a fixed version here?

gauntlet and koronis rift running from Myide 2 ... :idea:


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: multiple disk Atr files
PostPosted: Sat Jun 22, 2013 5:14 am 

Joined: Thu Feb 05, 2004 10:34 am
Posts: 259
Location: NL
A small hardwaremodification of the atari computer itself would make this possible.

There is a line IIRC on the Antic that is non used, and could be used to generate a NMI (non maskable interrupt). With a small alteration of the MyBIOS in Rom it could be possible to use this interrupt to do a swap disk. Even when the game switches off the keyboard, or even when the interrupts are off, it would be possible to swap then. But this needs a modification of the Atari (a small switch on the atari computer) and the OS. I think it is not a very difficult mod though.

I do not like hardware modifications on my atari's, so that's why I did not do this mod for real yet.

At this moment I am not into MyIDE this enough to fix your requested games.


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: