It is currently Wed Apr 01, 2020 6:49 am




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Basic and MyDOS on Atari 800xl
PostPosted: Thu Aug 20, 2015 1:44 am 

Joined: Tue Aug 11, 2015 12:02 am
Posts: 2
Hi all,

I've configured my MyIDE-II to use a 65535 sectors partition, I configured it on MyDOS, formated it, save the DOS files and I can successfully boot on it but when I choose Run Cartridge (to go to basic with disk access) all I get is a NO CARTRIDGE.

I have an Atari 800XL. According to the manual it was supposed to fall into the internal Basic ?

Thanks,


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basic and MyDOS on Atari 800xl
PostPosted: Thu Aug 20, 2015 1:54 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1382
Location: netherlands
MyBIOS, as many other custom OSsen, have the BASIC-enable function reversed.
So you need to hold OPTION to enable internal BASIC.

Later!
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basic and MyDOS on Atari 800xl
PostPosted: Fri Aug 21, 2015 1:34 am 

Joined: Tue Aug 11, 2015 12:02 am
Posts: 2
I tried and it does not work, it boots on DOS with no cartridge.

But I got it differently, hold SELECT, choose Basic then I finally get into the basic.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basic and MyDOS on Atari 800xl
PostPosted: Fri Aug 21, 2015 3:19 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1382
Location: netherlands
Hmmm, ok, I tried here too, you are right.
Seems to be a bug in the -06 version.
Then indeed you need to use the SELECT-key to boot up and enable BASIC.

I edited the download-topic for 4.8 versions.

Thanks!


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron