It is currently Mon Oct 14, 2019 12:04 pm




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Mon Feb 07, 2011 9:52 pm 

Joined: Mon Jan 31, 2011 6:32 pm
Posts: 32
I have been loading files onto my transcend 512 MB flash drive and everything seemed to be working normal. I created 3 drives. All 65535 in size.

Then I tried loading up some ATR's to the image space. At different spots while the ATR is being transferred the whole thing stops and the Atari goes to the myIDE+Flash boot menu. The blue light on the catridge stays solid.

I can try re-loading the ATR into image space and sometimes it will complete. When I try and load the images I usually end up with the same result. The game starts to load then suddenly stops and the system goes back to the myIDE Boot menu, and the blue light stays lit.

I took the flashdrive out and put a regular IDE HDD with external power. I could load up images just fine with no problems.

Is this a sign of a power problem on pin 20? Is there a way I can check it?

Frank


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Tue Feb 08, 2011 2:12 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Did you try the 512 MB flashdrive with external power?

If the problem stays, you have a other problem then pin 20.

Later


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Tue Feb 08, 2011 7:30 am 

Joined: Mon Jan 31, 2011 6:32 pm
Posts: 32
mr-atari wrote:
Did you try the 512 MB flashdrive with external power?

If the problem stays, you have a other problem then pin 20.

Later


How can I do that?
What's the switch on the top do? "M" "S"


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 1:23 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Didn't came the module with a powercabel and manual?
(Check the transcend-site for a user-manual.)

My transcend 128mb has a little white plug on top for external power.
It came with a tiny to standaard AT-PC powercable.

The switch is for Master/Slave setting.

Later,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 7:07 am 

Joined: Mon Jan 31, 2011 6:32 pm
Posts: 32
No manual, no cable.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 7:08 pm 

Joined: Mon Jan 31, 2011 6:32 pm
Posts: 32
Well my testing isn't going well. I got a new Transcend 1GB module with a power cable.

Lesson #1, don't hook up the power cable when you have power through pin #20.
Nothing boots, black screen, no APE menu

New flash module lets me store images no problem. Does the entire disk. finishes as expected.
Can't boot a single one. Not even something as simple as MyDOS from an image.

Using an IDE 3.5" HDD everything works correctly. loading and running images.

I have a second MyIDE cartridge with no pin #20. I used external power with a new Transcend flash drive. Behavior is the same. Can save all the images I want. Can't load any.

As soon as I select it, it loads for a second then goes to the MyIDE Boot menu.

Has anyone had these problems with the Transcend flash modules? I have a 512MB and a 1GB.

Frank


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Thu Feb 10, 2011 1:43 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Very very strange.
Do you get the 'boot error' message?
Or does it just tries to boot a selected image and then hangs, busy light "ON"?

Not sure anymore if i asked already, did you use a other atari-psu aswell?
Sounds strange, since you 3.5"drive works great, but a flaky psu can upset flashmodules more then ide-drives.
Hmmmm, If so, a extra cap (220uF/10V) on pin 20 can stable the power too, are you able to check this?

later,
sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Thu Feb 10, 2011 3:09 pm 

Joined: Mon Jan 31, 2011 6:32 pm
Posts: 32
I never get any boot error message. If I put the external power on with pin 20 power, it just goes black when I boot. If there is no external power it usually works, but not always. Sometimes it will just go right to the APE Boot menu. A little wiggling of the cartridge seems to bring it back. I could just buy a new 800xl and see if that fixes it.

Anyone got a good one they would let go?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Thu Feb 10, 2011 8:27 pm 

Joined: Mon Dec 20, 2010 9:10 am
Posts: 31
Location: Sheffield, England - U.K.
Yes I have a spare if you're interested. It's PAL not NTSC.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MyIDE + Transcend flash drive - imageloading stops ...
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 2:19 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Perhaps cleaning the cartridge-slot-connector with some rubbing-alcohol would do the trick?
(isopropylalcohol)

Later,
Sijmen.

P.S. I have also PAL consoles for sale (XL or XE), PM me for more details.


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: