It is currently Sun Oct 13, 2019 9:11 pm




 Page 2 of 2 [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Mon Jan 30, 2012 12:54 pm 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
What firmware are you running?
Perhaps you want to upgrade to the beta 4.6?
Image-mode is better and compatibility of the games are better with the new BIOS.

http://www.ebay.nl/itm/CF-to-40-Pin-IDE ... 2c5dec8f9c

Only euro 1.13
If you like we can talk in Dutch ;-), kunnen we ook nederlands praten....

You must have an adapter with pin 20 connected.
Pin 20 is used to send out 5 volt from the cartridge.
Most adapters and cables have NO pin 20 and thus won't work.

Later,
Sijmen.

P.S. firmware 4.7.01 is coming soon, with fat32 support (CF-cards only)


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Tue Jan 31, 2012 1:56 pm 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
Oke Sijmen prima nederlands is ook wel wat makkelijker inderdaad 8)

Ik heb de CF to 40pin IDE besteld
nu afwachten als het werkt is dat super cool
ik heb van de MyIDE flash firmware 3.5F er op staan
ik wist niet dat er al een andere update was
waar kan ik die vinden?

edit"o nee ik heb de 4.6 "van eerder in deze forum" geinstalleerd en nu kent hij de hardeshijf "470MB" wel maar kan ik niets veranderen ook formateren via de computer naar fat werkt ook niet
ik heb het precies zo gedaan als volgens de doc alleen als ik vervolgens op help druk krijg ik weer het zelde als voordat ik op I heb gedrukt..

edit"Oke ik heb een andere hardeschijf geprobeerd 80gig en wonderbaarlijk hij doet het.. deze deet het eerst niet op de firmware 3.5F nu dus wel op de firmware 4.6F Cool
Ik geloof niet dat er zo veel spellen zijn maar dat wordt een hoop werk om spellen op te zetten. is daar mischien ook een snellere oplossing voor?

groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Wed Feb 01, 2012 1:55 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Hoi Gerrit,

Met deze tool (link boven aan de post) kan je op je PC ATR's overzetten.
viewtopic.php?f=7&t=412
Er is ook een windows overlay, maar die loopt wel eens vast / start niet op met echte harde schijven.
viewtopic.php?f=7&t=1029
(Heeft ook nog diverse windows updates nodig).

Opmerking:
4.6F ondersteund ook fat32, maar dan moet de IDE-schijf PIO-8 compatible zijn.
En dat zijn ze helaas niet. Alleen CF, DOM en andere IDE_modules kunnen dit.
(Dit is een speciale 8bit mode).
Met FAT32 aan, kan je alleen spellen copieren via de PC naar de FAT32-partitie (XEX-files)
en werkt de myidemanager NIET, ik wacht nog op een update.

Ik heb zelf een IDE-to-SATA geprobeerd en dan een SATA-schijf, maar die zijn ook niet PIO-8
Tevens heb ik een IDE-to-SD adapter en dat werkt wel. Alleen het goed booten is een beetje variabel.
De laatste jaren werk ik voornamelijk met CF-kaartjes en dat is perfect.

Als formatteren op de PC ook niet wil, is de schijf overleden.

4.6F ondersteund HSIO tot 128kbps.
Kopieren van een disk met APE (SIO2PC-USB) kan dan in 20 seconden.

Later,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 11:46 am 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
hallo sijmen,
De harde schijf van 470MB kon ik wel formateren maar de nieuwe firmare 4.6F kon hem niet accessen.
Maar ik heb nu even voor nood een andere hardschijf er achter gezet 80gig en dat werkt uitstekend.
Ik ben er ook achter gekomen hoe je spellen er op kunt zetten via de image menu
Ik heb een windows 7 64bit en een windows XP 64bit draaien die tools daar ook op?
ik ben er heel blij mee en ik vind het TOP dat je me zo geholpen hebt BEDANKT super

ik had alleen nog een vraagje hoeveel games kunnen op een "65535" partitie
hoe moet ik dat zien?
groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 1:48 pm 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Hey Gerrit,

De tools werken als het goed is, ik draai XP (geen idee hoeveel bit).
Vanuit de commandline werkt myidetool zeker.
De overlay myide-drive-manager weet ik niet, ook omdat je een echte harddisk gebruikt.
Mijn ervaring is dat met CF/SD/etc; werkt het redelijk, maar echte schijven soms wel, soms niet.
Let goed op dat je de juiste physicaldrive selecteerd, anders overschijf je je hardddisk.....

65535 is 16Mb voor de atari, daar past heel wat op.
Gemiddelde game van 16k passen er 1000 op. :-)
Maar je moet met subdirs werken. Na 128/256 bestanden is de root namelijk vol.

Vast weer veel plezier gewenst.

Grtz,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 1:01 pm 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
hallo sijmen,
Ik kwam bij mijn kammaraad die ook heelveel atari spul heeft nog een oude versie van myide tegen..
alleen kreeg ik hem niet aan de praat mischien weet u hoe deze versie werkt
op de cardrige staat: Sijmen Schouten http://www.atari.myweb.nl 8)
En heel groot space invaders. mischien zegt dat iets over de verzie.
Als u daar nog een handleiding van heeft zou dat geweldig zijn.

groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 3:52 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Hey Gerrit,

Zo, dat is een oude versie :-)
Die heb ik zelf gesoldeerd en verkocht. Pffff. 2002-2003 of zo.
Het is eigenlijk een signaal-interface (atari<->IDE), zonder eigen besturing.
Zelfs de site van myweb is al jaren uit de lucht.....
Er zou handleiding en een mapje met 2x 5.25" / 1x 3.5" disks bij moeten zitten.
Die kan ik je ook zippen/mailen als je dat wilt (via PM), maar is best wel achterhaald.

Maar je hebt geluk, de nieuwe firmware 4.7.01 werkt ook met de 'oude' hardware.
Je moet dan de MyBIOS47DE.ATR hebben. Dat is een versie die van diskette laadt
en dan de besturing overneemt en de IDE-poort gebruikt. Ik weet niet of jullie dat
kunnen, maar je kan ook MyBIOS47E.ROM in een 16k EPROM branden en in je atari
plaatsen.

De nieuwe firmware + manual staat sinds gisteren op het forum.

Later,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Tue Feb 07, 2012 5:34 pm 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
Sijmen je bent geweldig ik heb het meteen geprobeerd met 4.7DE en het werkt uitsteken
met een beetje logica "start+return" kwam ik zowaar in het game menu dat is super top.
Wat ook mooi is dat ik de oude harde schijf die er bij zat gebruikt heb.
Deze werkte niet bij de nieuwe cardrige op fimware 4.6F en wel op firmware 3.5F
Enige is dat je steeds MyBIOS47DE.ATR moet laden via disk wat geen probleem is.
ik ben hier heel blij mee nu kan m'n kammaraad de oude versie verkopen en de nieuwe versie
van mij over nemen wand ik had er twee besteld :)

Die eprom branden gaat nu nog niet lukken maar het lijkt me wel zeer intressant

Welke MyBIOS47 versie kan ik voor de nieuwe cardrige gebruiken?
edit" ik heb het al gevonden "MyBIOS47F-FLASHER" en de oude hardeschijven werken nu ook op de nieuwe cardrige firmware 4.7F 8)
Goed werk TOP

groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 1:56 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Dank je wel :-)

Veel atari-plezier gewenst!

P.S.
Ik zal eens kijken of ik de rev_3.1 OS-installer kan vinden en afstoffen.
Deze copieert het OS op de ongebruikte sectors van de partitie tabel.
Wat overblijft is een 3 sector bootdisk, de rest van HD (lekker snel)....


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Sat Feb 11, 2012 7:34 pm 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
hallo sijmen,
ik heb de CF to 40pin IDE binnen gekregen en uit geprobeerd..
met de nieuwe firmware 4.7f krijg ik hem niet geinitalireerd "start+select+options" geeft een knipperend beeld tussen blauw en het myide menu
de CF kaard is een maxflash 4GB 120x
dus heb ik de andere nog niet upgedate cardridge 3.5F geprobeerd en hier lukte het wel mee.
partities,image space gemaakt daarna DOS er op gezet.
Toen heb ik de cardribge met firmware 4.7F weer aangesloten en "power up+start"
en zowaar ik kan er games op zetten.
Ik zal de hanleiding nog wat beter lezen van 4.7F mischien werkt het iets anders dan 4.6F

edit "ik heb een andere CF kaard geprobeerd een transcend Compackflash 4GB 133x en deze werkt wel op firmware 4,7f
weet jij zo hoe dit kan dat het wel lukt op fimware 3.5f en niet op firmware 4.7f ... toch wel intresant
gelukkig had ik bijde firmwares om te kunnen proberen 8)

groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Mon Feb 13, 2012 4:01 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Ik denk dat de fat32-detectie faalt in het 4.7 bios en de CF-kaart negeert.
Omdat je met 3.5 een partitie maakt en opslaat, die vervolgens wel gelezen wordt op 4.7...
Kan ook zijn dat de start+option+select routine fouten heeft.

Okay, werk aan de winkel ;-)

Dank je voor de bug-report.
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Mon Feb 13, 2012 6:31 pm 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
hallo sijmen,
ik heb nog wat uitgetest met als resultaat
alleen initalizeren gaat niet goed bij de CF kaarten in firmware 4.7F
bij CF kaart 120x geeft knipperen beeld en kom je niet verder
bij CF kaart 133x kom je wel in het myide menu als je dan op init drukt krijg je "sure?" Y dan FAT32? Y knippert de oranje letje even en gaat dan uit en de text blijft knipperen
typ ik N gaat hij direct naar blauw scherm typ ik dan help kom ik weer in het myide menu..
alleen als ik dan partities wil maken kan ik er maar 4 maken en zijn deze ook onstabiel wand de naam veranderd in onleesbare tekens als ik weer opnieuw opstart nadat ik het heb gesaved

Initalizeren dan maar met 3.5F en dan verder gebruiken met 4.7F wand het game menu is geweldig
ik heb met firmware 4.7F games op CF kaart 120x en 133x gezet en dat werkt uitstekend.
geweldig dat veel meer hardeschijven en oude versie myide compatible zijn.. TOP

Ik zie uit naar de volgende firmware update.. succes

groeten
gerrit


Last edited by kloontje05 on Thu Feb 16, 2012 11:39 am, edited 1 time in total.

Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 11:26 am 

Joined: Sat Jan 14, 2012 6:14 pm
Posts: 10
[quote="kloontje05"]hallo sijmen,
ik heb nog wat uitgetest met als resultaat
alleen initalizeren gaat niet goed bij de CF kaarten in firmware 4.7F
bij CF kaart 120x geeft knipperen beeld en kom je niet verder
bij CF kaart 133x kom je wel in het myide menu als je dan op init drukt krijg je "sure?" Y dan FAT32? Y knippert de oranje letje even en gaat dan uit en de text blijft knipperen
typ ik N gaat hij direct naar blauw scherm typ ik dan help kom ik weer in het myide menu..
alleen als ik dan partities wil maken kan ik er maar 4 maken en zijn deze ook onstabiel wand de naam veranderd in onleesbare tekens als ik weer opnieuw opstart nadat ik het heb gesaved

Als ik een voorstel mag doen voor de volgende firmware update 8):
Leuk zou zijn als we weer een menu hadden met opstarten:
HARDDISK READY,
A- FDISK
B- IMAGE MENU
C- MYIDE-F
D- DOS 4,53

groeten
gerrit


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem loading into image space
PostPosted: Fri Feb 17, 2012 4:39 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1371
Location: netherlands
Hey Gerrit,

Ik heb de bugs inmiddels ook gevonden, ben er mee bezig, maar kan even duren.
Het (nieuwe) menu staat standaard uit. Met SHIFT en powerup wordt het geactiveerd.

Dos kan ik niet linken, dat is software.
Fdisk werkt met start+select+option tijdens opstarten, maar kan wel handig zijn ja.
Drive ready, hmmm, als er ruimte is.

Grtz,
sijmen.


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 2 [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron