It is currently Thu Dec 05, 2019 10:13 pm




 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: myide + ide flash 96megas format?
PostPosted: Wed Nov 05, 2008 9:28 am 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
hello

I'm new and I have a flash myide ide 96megas, I wondered what would be the steps to install the myide with mydos and reformat the flash memory ide.

greetings :wink:


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 1:41 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
How about consulting the quickguide or manual?

http://www.atarimax.com/flashcart/forum ... .php?t=490

Cheers,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 7:21 am 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
mr-atari wrote:
How about consulting the quickguide or manual?

http://www.atarimax.com/flashcart/forum ... .php?t=490

Cheers,
Sijmen.


ok, thank you and your review

mydos but only supports partitions 16megas? or I can assign all the flash ide 96megas?

greetings and thanks.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 07, 2008 1:50 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
yes, myDos (and others) are limited to 16mb (8bit) partitions.
This is due to the 16bit sector-link.

Your card is 96Mb (16bit) = 48mb in 8bit.

My advice would be:
D1 = 720 sector partition (for booting / system-software)
D2 = 66535 sector (16Mb) partition for games etc.

Assign the rest (~30 Mb) of the space for disk-images (~160 disks).

Cheers,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 08, 2008 4:38 pm 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
mr-atari wrote:
yes, myDos (and others) are limited to 16mb (8bit) partitions.
This is due to the 16bit sector-link.

Your card is 96Mb (16bit) = 48mb in 8bit.

My advice would be:
D1 = 720 sector partition (for booting / system-software)
D2 = 66535 sector (16Mb) partition for games etc.

Assign the rest (~30 Mb) of the space for disk-images (~160 disks).

Cheers,
Sijmen.



I already have my two partitions, and you grab the mydos the first partition. but do not understand how to record games myide.

greetings


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 09, 2008 4:41 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
In fdisk you must activate image-mode.
save&exit.

hold start on powerup and you enter the image-menu.
A screen like this will appear.

0001<CBN>name_29_characters S

4-digit hex-number (joystick up/down left/right, fire=boot)
< copy from image to floppy (press fire), "Y" to confirm
C erase name (press fire), then do N 'save name' to confirm.
B boot (press fire)
N save name (press fire)
> copy from floppy to image (press fire), "Y" to confirm. [tip:enter name first]
"name_29_characters" (keyboard, joystick left/right, NO function keys supported!)
s Density of image. changeable s->m->d->s (fire) Only change this if you need to!
To confirm changes in density, then do N 'save name'

you first need to copy disk from d1/ape to imagespace or use the
pctool to copy atr's to imagespace.

cheers,
sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 09, 2008 7:38 pm 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
mr-atari wrote:
In fdisk you must activate image-mode.
save&exit.

hold start on powerup and you enter the image-menu.
A screen like this will appear.

0001<CBN>name_29_characters S

4-digit hex-number (joystick up/down left/right, fire=boot)
< copy from image to floppy (press fire), "Y" to confirm
C erase name (press fire), then do N 'save name' to confirm.
B boot (press fire)
N save name (press fire)
> copy from floppy to image (press fire), "Y" to confirm. [tip:enter name first]
"name_29_characters" (keyboard, joystick left/right, NO function keys supported!)
s Density of image. changeable s->m->d->s (fire) Only change this if you need to!
To confirm changes in density, then do N 'save name'

you first need to copy disk from d1/ape to imagespace or use the
pctool to copy atr's to imagespace.

cheers,
sijmen.



I did, but at my record of 16megas ATR, is not in the second partition. and the first partition is the mydos. There will not be any way to just copy the files contained in the ATR?

I attached some pictures fdisk, and the menu for recording.

Image

Image

Greetings


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 11, 2008 10:30 am 
User avatar

Joined: Sun Nov 02, 2003 8:15 am
Posts: 1376
Location: netherlands
Sorry, I do not understand what you want to do.

You want to copy a 16mb ATR to partition#2?

if yes: use the PC-tool to transfer to your CF-card.
http://www.atarimax.com/flashcart/forum ... .php?t=412
it's 3rd party-software, so read the instructions carefully.

if no: please explain fully what you want to copy.

Cheers,
Sijmen.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 12, 2008 10:21 am 

Joined: Mon Aug 04, 2008 1:46 pm
Posts: 18
mr-atari wrote:
You want to copy a 16mb ATR to partition#2?


Yes !! :P


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron